Szállodánk wellness részlegén szauna rituálékon is részt vehet. A rituálék 12-15 percesek.

A rituálékon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, a résztvevők száma korlátozott. Részvételi szándékát kérjük előre jelezze a SPA recepción. Kérjük, a rituálé kezdési időpontja előtt 15 perccel legyen kedves megérkezni.

Engedje meg, hogy néhány hasznos tanácsot megosszunk Önnel, melyek elengedhetetlen feltételei a szauna rituálékon való részvételnek:

  • A rituálék előtt 1-1,5 órával már ne egyen és lehetőleg fogyasszon sok folyadékot. A rituálék között kevesebb mennyiségű folyadékbevitel ajánlott.

 

  • Papucs, ékszerek és fürdőruha / fürdőnadrág nélkül szaunázzon, hogy megelőzze a bőr kipirosodását és a klór kipárolgását.

 

  • A rituálékon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, a résztvevők száma korlátozott. Részvételi szándékát kérjük előre jelezze a SPA recepción. (A rituálékat szombatonként tartjuk a vendégek létszáma alapján, igény esetén kiemelt időszakokban további napokon is tartunk rituálét.)

SZAUNAHASZNÁLAT:

1. Tisztálkodó zuhanyzással kezdjen, hogy eltávolítsa bőréről a klórt, parfümöt.

2. A szaunába papucs és fürdőruha nélkül, szárazon, testét lepedővel takarva lépjen be.

3. A szauna ajtaját mindig zárja be.

4. Ügyeljen arra, hogy soha ne üljön vagy feküdjön meztelen testtel a fára. A szaunalepedőt úgy terítse le, hogy teste ne érintkezzen közvetlenül a fával.

5. Úgy foglaljon helyet, hogy mindenki kellemesen érezze magát.

6. A maximális tartózkodási idő 15 perc.

7. A hangos beszédet kérjük kerülje.  

8. A szaunában tilos az étel- és italfogyasztás. 

9. Szívdobogás, szédülés esetén hagyja el a kabint és értesítse kollégánkat!  

10. Szaunázás után többféle lehűlési mód közül választhat. Minden esetben zuhanyozzon, eltávolítva a verejtéket.

Spontán lehűlés: Tusolást követően, szárazra törölt testtel, a szabad levegőn vagy egy kellemes szobában pihenve is alkalmazható.
Zuhanyzás: A szívtől legtávolabbi ponton kezdve és fokozatosan haladva a szív felé, kellemesen hűsítő vízzel.
Merülő medence: Kizárólag tusolást követően használja! Erős érösszehúzó hatása miatt fokozatosan merüljön a vízbe, ne töltsön el sok időt a medencében. A szálloda nem vállal felelősséget a szaunában helytelen használat miatt történt esetleges balesetekért. Mindenki kizárólag saját felelősségére használhatja a szaunát. GŐZ HASZNÁLATA: A gőzszauna a száraz szaunához hasonlóan megterheli a szervezetet, maximum 15 percet töltsön a gőzszaunában. A szaunázásokat követően, a pihenési időben kerülje a meleg vizet, hogy a test megfelelően le tudjon hűlni. Kérdés esetén forduljon a szauna rituálé vezetőjéhez vagy a SPA dolgozóihoz. 

A szálloda nem vállal felelősséget a szaunában helytelen használat miatt történt esetleges balesetekért. Mindenki kizárólag saját felelősségére használhatja a szaunát.

GŐZ HASZNÁLAT:

A gőz szauna a száraz szaunához hasonlóan megterheli a szervezetet. Így a bent töltött idő felér a finn szaunában töltött idővel (maximum 15 perc). 

A szaunázásokat követően, a pihenési időben kerüljék a meleg vizet, hogy a test megfelelően tudjon lehűlni. 

Amennyiben kérdésük merül fel, kérdezzék a szauna rituálé vezetőjét és a Balneum Spa dolgozóit.